ABM neuromovement helpt zowel jong als oud met verschillende klachten/behoeftes.

De hersenen sturen je lichaam aan en coördineren je bewegingen en je gedrag.
Maar wat als dit niet gaat zoals je zou willen?

Door verschillende oorzaken kan het zijn dat de motorische of cognitieve ontwikkelingen achterblijven of wegvallen.

Lang werd gedacht dat alleen de hersenen van kinderen ‘open staan’ om te leren en dat de hersenen van volwassenen hoe ouder je wordt minder in staat zijn om nieuwe dingen aan te leren. Uit recent onderzoek is gebleken dat ook de hersenen van volwassenen nog steeds in staat zijn om nieuwe informatie aan te leren en functies te verbeteren.

Vaak wordt een klacht behandeld maar wordt de oorzaak van een klacht vergeten. Vaak wordt een klacht veroorzaakt door verkeerd bewegen of omdat ons lichaam niet goed georganiseerd is en hierdoor andere patronen heeft gevormd in ons brein.      De kern van een klacht ligt geregeld in ons brein dat al onze bewegingen coördineert. Om echt van onze klachten af te komen zullen we aan de organisatie moeten werken door nieuwe patronen te creëren in ons brein via de 9 Essentials.

ABM neuromovement focust zich niet op de beperking maar op de mogelijkheden. Door niet geforceerd op zoek te gaan naar een bepaald vastgesteld doel maar doormiddel van beweging nieuwe patronen te creëren en het brein te ontwaken.

 

Hierdoor ontstaan er doorbraken in onze motorische, cognitieve en sociale vaardigheden.